Weber

Edoardo Weber , aki 1914-ben Torinóban a Fiatnál kezdte pályafutását, 1923-ban alapította a vállalatát, ami kifejezetten karburátorok gyártására szakosodott. Már a harmincas évek elején kiemelt figyelmet fordítottak a versenysportra, a korszak Alfáiban, Maseratijaiban jó eséllyel Weber karburátor adagolja az üzemanyagot. A cég az alapító 1945-ös halála után az ötvenes évekre a Fiat tulajdonába került és vagy tucatnyi nagy gyártó beszállítója lett. A Weber termékek 1992-ig Bolognában, azóta pedig Spanyolországban, Madrid közelében készülnek.

A gyár hazai legendás hírnevét a Lada motoroknak köszönheti. Mindegy, hogy gyorsasági vagy rali pályáról van szó, a Weber karburátorral átépített erőforrások mind a mai napig

Mi is Weber karburátoron kezdtük megismeri ezeknek a trükkös szerkezeteknek a lelki világát, még 1971-ben egy Ladára szerelve. Azóta jó barátságba kerültünk velük. Forgalmazzuk, javítjuk és be is állítjuk a Weber karburátorokat. A mai napig teljes körűnek mondható az alkatrészkínálat, sőt új gyártású, komplett porlasztókat is lehet vásárolni, de ne ezek is alkatrésznek számítanak. Hogy miért? Mert olyanok, mint egy Lego, ugyan minden darabjuk megvan, de használat előtt össze kell szerelni és be kell állítani a készletet.